KRESZ változtatás by PrinczA – I.

1. Minden település tábla elé 500 méterrel ki kéne tenni egy táblát, hogy település következik. Miért is lenne jó?

  • Környezetkímélő – 500 méter alatt üresbe, vagy motorfékkel simán lelassul bármelyik gépkocsi 90km/h sebességről 50Km/h-ra.  Kevesebb Co2 kerül a levegőbe.
  • Pénztárcakímélő – nem kell a település jelző tábla előtt fékezni, hogy a településre már csak 50Km/h-val érkezzünk be.  Nem kopik a fék. Motorfékezéskor a modern autók nem fogyasztanak üzemanyagot, üresben pedig nagyon keveset.
  • Baleset megelőző – nem a település jelző táblánál kezdenének lassítani a gépjármű vezetők, hanem előbb.

2. Minden 170cm-nél magasabb gépkocsinak a tetejére kötelezővé tenném az index-, fék-, helyzetjelző lámpákat. Miért is lenne jó?

  • Környezetkímélő – ha látod, hogy a busz indexel, és be fog állni a megállóba, időben tudsz sávot váltani. Nem kell fékezni, gyorsítani, …
  • Pénztárcakímélő – ha nem fékezel nem kopik a féktárcsa, fék bebtét, és mint tudjuk a fékezés üzemanyagot fogyaszt, mivel fékezés után gyorsítani kell.

3. Kötelezővé tenném a telefonkihangosítót. Nem kéne a gyári (de ajánlott). A gépkocsi az első forgalomba helyezésekor (és utána minden vizsgán) csak úgy vizsgázhatna le, ha van az autóban gyári vagy utólagos (Nokia, Motorola, Samsung, Bury, Brodit…) telefon kihangosító.

 

Comments are closed.